Petri de la Croix

Over Petri de la Croix

Vanaf de middelbare school ben ik mij steeds meer gaan interesseren in grens-wetenschappen. Dat wil zeggen: wetenschap die raakt aan de grenzen van onze huidige Westerse wetenschap. Er wordt natuurlijk een hele comfortabele levensstijl mogelijk gemaakt door de vele vooruitstrevende technieken, dat besef ik prima, maar ik had zo mijn eigen ‘heldere kijk’, mijn eigen vragen en een ‘innerlijk weten’ dat wat algemeen aanvaard wordt, niet compleet kon zijn. Een zoektocht begon, naar lezingen of presentaties over onderwerpen zoals: bewustzijn, Vrije-energie, graancirkels, Universum, Universele wetten, DNA, kwantum fysica, geschiedenis, alternatieve geneeswijzen, tijd, epigenetica etc. Het werd mij toen duidelijk dat de ‘begeesting’ verbannen is uit onze wetenschap, waardoor deze eenzijdig en daardoor ‘meetbaar’ is geworden.

Ooit hoorden deze bij elkaar, maar nu heerst vooral:

Fysica zonder Metafysica
Chemie zonder Alchemie
Psychologie zonder Parapsychologie
Astronomie zonder Astrologie
Westerse geneeskunde zonder Oosterse geneeskunde….

Op de HBO-verpleegkunde kreeg ik teveel last van mijn mediamieke gaven. Ik ‘zag’ en ‘hoorde’ dingen, voelde teveel en functioneerde daardoor niet goed. Was ook erg bang voor mijn waarnemingen en gooide mijn leven om. Ik vertrok van Leiden naar Amsterdam, ging naar de mode-academie en stortte mezelf in een heel druk leven vol afleiding. Ben voor een groot mode-bedrijf gaan werken en daarna styling voor (voornamelijk) televisieprogramma’s en presentatoren gaan doen.

Naast dit beroep bleef mijn interesse in grenswetenschap bestaan en bleef ik mij verdiepen in het grotere, completere plaatje. Wat is leven? Wat is bewustzijn? Waar bestaat dat uit? Wat gaat er voorbij onze zintuigen? Wat is energie? Wat zijn morfogenetische velden? Wie ben ik?

Uiteindelijk een huwelijk (met een reguliere huisarts) en drie kinderen later, besloot ik niet meer bang te willen zijn voor de energieën die ik waarnam, ik besloot het volledig te willen begrijpen en kwam terecht bij de 3-jarige opleiding Geestelijke Heelkunde Therapie van Heremitage Opleidingscentrum in Amersfoort/Doorn (Reading&Healing, Geestelijke Heelkunde, Energy Coaching Professional). Hier kreeg ik de tools om meer wetenschappelijke-, spirituele-, energetische- en zelf-kennis op te doen, en met het menselijk energiesysteem te werken. Alles begon te stromen: FLOW. Ik leerde energie repareren, op het dagbewustzijn (persoonlijk Zelf), nacht/buiten bewustzijn (hoger Zelf), kosmisch Zelf en innerlijk kind (het complete energiesysteem van de 4 “zelven”).
Hierna heb ik Medische- en Psychosociale Basiskennis gedaan bij De Energieschool in Den Bosch.

Dit was ècht mijn ding!
Naast mijn werk als modestyliste startte ik een praktijk voor healing en ben ik ingestroomd in het 4de jaar Energetische Therapie bij instituut CAM (‘Complementary and Additive Medicine’). Door de opleidingen heb ik van mijn kwetsbaarheid mijn kracht kunnen maken en onderliggende talenten kunnen ontwikkelen.

Een aantal jaren heb ik deze werkzaamheden gecombineerd, maar na een langdurig en intensief traject van bewustwording, scholing en groei voelde het voor mij vanzelfsprekend om met energetische geneeskunde bezig te zijn.

Zowel in mijn professionele leven als in mijn privéleven heb ik veel te maken gekregen met autisme. Ik bied al jaren intensieve levensbrede begeleiding aan jongvolwassen cliënten/studenten met autisme.

Van mijn eigen drie (inmiddels volwassen) kinderen zitten er twee in het autistisch spectrum. Destijds was het een enorme zoektocht naar wat er met mijn kinderen aan de hand was en wat zij op welk vlak nodig hadden; ik raakte steeds meer bekend met autisme. Toen ze jongvolwassen waren kwamen mijn kinderen bij het Autisme Centrum Haarlem terecht. Dat heeft hen en mij ontzettend veel gebracht (en nog steeds)!

In 2014 startte ik mijn eigen praktijk in Haarlem als energetisch coach en therapeut.
Sinds 2018 geef ik daar ook mijn opleiding Energetische Heelkunde.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en als energetisch coach kreeg ik steeds meer met de doelgroep ASS (autisme spectrum stoornis) te maken in mijn eigen praktijk. Door de jarenlange ervaring en scholing op het gebied van autisme voelde het voor mij als een logische stap om mij ook met autisme coaching bezig te houden en mij aan te sluiten als professioneel autisme coach bij Autisme Centrum Haarlem.

Mijn passie is mensen helpen en blij maken!

Petri de la Croix

Over Petri de la Croix

Vanaf de middelbare school ben ik mij steeds meer gaan interesseren in grens-wetenschappen. Dat wil zeggen: wetenschap die raakt aan de grenzen van onze huidige Westerse wetenschap. Er wordt natuurlijk een hele comfortabele levensstijl mogelijk gemaakt door de vele vooruitstrevende technieken, dat besef ik prima, maar ik had zo mijn eigen ‘heldere kijk’, mijn eigen vragen en een ‘innerlijk weten’ dat wat algemeen aanvaard wordt, niet compleet kon zijn. Een zoektocht begon, naar lezingen of presentaties over onderwerpen zoals: bewustzijn, Vrije-energie, graancirkels, Universum, Universele wetten, DNA, kwantum fysica, geschiedenis, alternatieve geneeswijzen, tijd, epigenetica etc. Het werd mij toen duidelijk dat de ‘begeesting’ verbannen is uit onze wetenschap, waardoor deze eenzijdig en daardoor ‘meetbaar’ is geworden.

Ooit hoorden deze bij elkaar, maar nu heerst vooral:

Fysica zonder Metafysica
Chemie zonder Alchemie
Psychologie zonder Parapsychologie
Astronomie zonder Astrologie
Westerse geneeskunde zonder Oosterse geneeskunde….

Op de HBO-verpleegkunde kreeg ik teveel last van mijn mediamieke gaven. Ik ‘zag’ en ‘hoorde’ dingen, voelde teveel en functioneerde daardoor niet goed. Was ook erg bang voor mijn waarnemingen en gooide mijn leven om. Ik vertrok van Leiden naar Amsterdam, ging naar de mode-academie en stortte mezelf in een heel druk leven vol afleiding. Ben voor een groot mode-bedrijf gaan werken en daarna styling voor (voornamelijk) televisieprogramma’s en presentatoren gaan doen.

Naast dit beroep bleef mijn interesse in grenswetenschap bestaan en bleef ik mij verdiepen in het grotere, completere plaatje. Wat is leven? Wat is bewustzijn? Waar bestaat dat uit? Wat gaat er voorbij onze zintuigen? Wat is energie? Wat zijn morfogenetische velden? Wie ben ik?

Uiteindelijk een huwelijk (met een reguliere huisarts) en drie kinderen later, besloot ik niet meer bang te willen zijn voor de energieën die ik waarnam, ik besloot het volledig te willen begrijpen en kwam terecht bij de 3-jarige opleiding Geestelijke Heelkunde Therapie van Heremitage Opleidingscentrum in Amersfoort/Doorn (Reading&Healing, Geestelijke Heelkunde, Energy Coaching Professional). Hier kreeg ik de tools om meer wetenschappelijke-, spirituele-, energetische- en zelf-kennis op te doen, en met het menselijk energiesysteem te werken. Alles begon te stromen: FLOW. Ik leerde energie repareren, op het dagbewustzijn (persoonlijk Zelf), nacht/buiten bewustzijn (hoger Zelf), kosmisch Zelf en innerlijk kind (het complete energiesysteem van de 4 “zelven”).
Hierna heb ik Medische- en Psychosociale Basiskennis gedaan bij De Energieschool in Den Bosch.

Dit was ècht mijn ding!
Naast mijn werk als modestyliste startte ik een praktijk voor healing en ben ik ingestroomd in het 4de jaar Energetische Therapie bij instituut CAM (‘Complementary and Additive Medicine’). Door de opleidingen heb ik van mijn kwetsbaarheid mijn kracht kunnen maken en onderliggende talenten kunnen ontwikkelen.

Een aantal jaren heb ik deze werkzaamheden gecombineerd, maar na een langdurig en intensief traject van bewustwording, scholing en groei voelde het voor mij vanzelfsprekend om met energetische geneeskunde bezig te zijn.

Zowel in mijn professionele leven als in mijn privéleven heb ik veel te maken gekregen met autisme. Ik bied al jaren intensieve levensbrede begeleiding aan jongvolwassen cliënten/studenten met autisme.

Van mijn eigen drie (inmiddels volwassen) kinderen zitten er twee in het autistisch spectrum. Destijds was het een enorme zoektocht naar wat er met mijn kinderen aan de hand was en wat zij op welk vlak nodig hadden; ik raakte steeds meer bekend met autisme. Toen ze jongvolwassen waren kwamen mijn kinderen bij het Autisme Centrum Haarlem terecht. Dat heeft hen en mij ontzettend veel gebracht (en nog steeds)!

In 2014 startte ik mijn eigen praktijk in Haarlem als energetisch coach en therapeut.
Sinds 2018 geef ik daar ook mijn opleiding Energetische Heelkunde.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en als energetisch coach kreeg ik steeds meer met de doelgroep ASS (autisme spectrum stoornis) te maken in mijn eigen praktijk. Door de jarenlange ervaring en scholing op het gebied van autisme voelde het voor mij als een logische stap om mij ook met autisme coaching bezig te houden en mij aan te sluiten als professioneel autisme coach bij Autisme Centrum Haarlem.

Mijn passie is mensen helpen en blij maken!

‘WAT JE UITSTRAALT TREK JE AAN’